NEA

Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας: 6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το σεξ

health-day

Τα άτομα με ενεργή σεξουαλική ζωή φαίνεται να απολαμβάνουν τις θετικές του επιδράσεις τόσο σε σωματικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο.

Παρόλα αυτά, για να μπορεί κάποιος να έχει μια καλή σεξουαλική ζωή, είναι σημαντικό να παραμένει υγιής. Προβλήματα, όπως για παράδειγμα ο διαβήτης και η ουρική αρθρίτιδα, είναι δυνατό να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία και άλλες σεξουαλικές διαταραχές.

Με αφορμή τη  Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας (4 Σεπτεμβρίου) , συγκεντρώσαμε ενδιαφέροντα στοιχεία από έρευνες για ένα θέμα που μας αφορά όλους!

Είναι το «μυστικό» της νεότητας!

Ποιο είναι το μυστικό για να παραμείνουμε για πάντα νέοι; Οι επιστήμονες φαίνεται πως γνωρίζουν καλά την απάντηση, καθώς η αντιγηραντική δράση του σεξ αποδεικνύεται από αρκετές έρευνες. Αυτό επιβεβαιώνεται και από πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρησηPsychoneuroendocrinology και αφορά τις γυναίκες, η οποία αναφέρει ότι το σεξ συνδέεται με πιο αργό ρυθμό γήρανσης των κυττάρων. Αυτό συνεπάγεται καλύτερη υγεία και μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής!

Πιο συγκεκριμένα, τα τελομερή (δομές που βρίσκονται στο άκρο κάθε χρωμοσώματος και προστατεύουν τη γενετική πληροφορία) επηρεάζονται θετικά, ενώ σημειώνεται και αύξηση του μήκους τους. Το παραπάνω συσχετίζεται επίσης με μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη σχέση, περισσότερη υποστήριξη μεταξύ των δύο συντρόφων, λιγότερες διενέξεις και χαμηλότερα επίπεδα στρες. Όπως φαίνεται λοιπόν, ακόμη και μία σεξουαλική επαφή την εβδομάδα, μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις όχι μόνο στη σωματική αλλά και στην ψυχική υγεία!

Προστατεύει την καρδιά!

Τα νέα φαίνεται να είναι καλά για τον ανδρικό πληθυσμό, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία ερευνητών από την Ταϊβάν. Οι συχνές σεξουαλικές επαφές οδηγούν σε καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και καλύτερη υγεία των αιμοφόρων αγγείων, αποτρέποντας τη συσσώρευση στον αντρικό οργανισμό μιας ουσίας που βλάπτει την καρδιά. Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine, υποστηρίζει πως το συχνό σεξ συμβάλλει στην μείωση των επιπέδων ομοκυστεΐνης στο αίμα των ανδρών. Δεν ισχύει το ίδιο όμως και για τις γυναίκες, στις οποίες δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές διαφορές στα επίπεδα της εν λόγω ουσίας.

Η ομοκυστεΐνη αποτελεί δομικό στοιχείο των πρωτεϊνών και βρίσκεται φυσιολογικά στο ανθρώπινο σώμα. Ωστόσο, λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής και της κακής διατροφής μπορεί να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και να προκαλέσει βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν την καρδιά, με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μας.

Ποια είναι, λοιπόν, η κατάλληλη συχνότητα, σύμφωνα με την έρευνα, για να παραμείνει κάποιος υγιής; Δύο φορές την εβδομάδα αρκούν για να μειωθούν τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης. Αντίθετα, όσοι κάνουν σεξ λιγότερο από μία φορά τον μήνα σημειώνουν υψηλότερα επίπεδα ομοκυστεΐνης…

Τονώνει τη μνήμη!

Παραπονιέστε ότι διαρκώς ξεχνάτε σημαντικές πληροφορίες; Αναζητάτε τρόπους για να τονώσετε τη μνήμη σας; Αν βαρεθήκατε τα… σταυρόλεξα, υπάρχει ένας πιο «διασκεδαστικός» τρόπος για να τονώσετε τη μνήμη σας και να ανακτήσετε τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behaviour, οι γυναίκες με δραστήρια σεξουαλική ζωή πετυχαίνουν καλύτερες βαθμολογίες στα τεστ αξιολόγησης της λεγόμενης ενεργής μνήμης, η οποία είναι υπεύθυνη για την προσωρινή αποθήκευση και επεξεργασία των πληροφοριών! Όσο μεγαλύτερη η συχνότητα, τόσο καλύτερες ήταν οι επιδόσεις τους στα τεστ που υποβλήθηκαν.

Τι ισχύει όμως για το αντίθετο φύλο; Αντίστοιχες έρευνες στο παρελθόν έχουν υποδείξει ότι το συχνό σεξ έχει τα ίδια οφέλη και για τους άνδρες!

Πηγή : www.onmed.gr

Μοιραστείτε το   

Written by

The author did not add any Information to his profile yet