Νέα

Ξεκινά ο εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης

Την 1η Οκτωβρίου ξεκίνησε ο αντιγριπικός εμβολιασμός για τη σεζόν 2018-2019 και εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας καθορίζει τις ομάδες υψηλού κινδύνου που θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο το αντιγριπικό εμβόλιο συστήνεται σε άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι ηλικιωμένοι, οι επαγγελματίες υγείας, οι ανοσοκατασταλμένοι και οι:

πάσχοντες από άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες
οι ασθενείς με καρδιακό νόσημα με σοβαρή αιμοδυναμική διαταραχή
όσοι έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση
οι πάσχοντες από δρεπανοκυτταρική αναιμία
οι ασθενείς χρόνια νοσήματα, όπως σακχαρώδη διαβήτη, νεφρική νόσο, μεταβολικό

Περισσοτερα

Το περπάτημα είναι πολύτιμο και χωρίς παρενέργειες φάρμακο που σώζει ζωές

Πολυάριθμες κλινικές μελέτες έχουν καταδείξει τις τελευταίες δεκαετίες πως όσοι έχουν έστω μέτρια φυσική κατάσταση, διατρέχουν σημαντικά μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρδιαγγειακά νοσήματα και να χάσουν τη ζωή τους εξαιτίας τους, σε σύγκριση με όσους δεν γυμνάζονται ποτέ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνική Καρδιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ) κ. Κωνσταντίνο  Τσιούφη, η καρδιά είναι ο πιο σκληρός μυς του ανθρώπινου σώματος και προκειμένου να παραμείνει υγιής, χρειάζεται «καθαρές» στεφανιαίες αρτηρίες. Το περπάτημα λοιπόν, μπορεί να του προσφέρει αυτές τις «καθαρές» αρτηρίες.
Το περπάτημα βοηθά σημαντικά με δυο τρόπους:
1.

Περισσοτερα

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

Δεκάδες άνθρωποι χάθηκαν. Εκατοντάδες αγνοούμενοι. Ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να ήταν στη θέση τους. Αξίζει να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους ανθρώπους που έμειναν πίσω. Αυτούς που έχασαν τις οικογένειες τους, τους φίλους τους, τα σπίτια τους.
Δεν χρειάζονται άλλα φάρμακα, τρόφιμα ή είδη ρουχισμού. Η διαχείριση των ήδη απεσταλμένων είναι δύσκολη έως και αδύνατη. 
Οι δυο επίσημοι λογαριασμοί που μπορούμε να στείλουμε χρήματα για τους πυρόπληκτους είναι αυτοί που άνοιξε ο Ερυθρός Σταυρός:
Τράπεζα Eurobank Εργασίας Α.Ε.
Αρ. Λογαριασμού: 0026.0240.31.0201181388
IBAN: GR6402602400000310201181388

Υπάρχει ακόμα και ο

Περισσοτερα

Εκτακτο κάλεσμα αιμοδοσίας από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, για τους εγκαυματίες

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καλεί, εκτάκτως, όλους όσους μπορούν να δώσουν αίμα και παράγωγά του για τους εγκαυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής.
   «Στις δύσκολες αυτές στιγμές ας συνεισφέρουμε όλοι όπως μπορούμε. Οι εγκαυματίες έχουν ανάγκη αίματος και παραγώγων του, σε μια εποχή με μειωμένα αποθέματα λόγω καλοκαιριού» αναφέρει σε έκτακτη ανακοίνωσή του το Κέντρο.
   Το ΕΚΕΑ, συγκεκριμένα καλεί τους πολίτες να δώσουν αίμα:
   Σε όλες τις Αιμοδοσίες της Αττικής, Χαλκίδας, Κορίνθου, 9:00π.μ.
– 14:00μ.μ.
   Στις Αιμοδοσίες των Νοσοκομείων: Γ.Ν.Α. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ,
Γ.Ν.ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «ΘΡΙΑΣΙΟ», Γ.Ν. «Η ΕΛΠΙΣ»,
με

Περισσοτερα

Παγκόσμια Ημέρα Λεύκης. Τα 6 πράγματα που πρέπει να ξέρετε

Παγκόσμια Ημέρα Λεύκης σήμερα και το ξέρατε ότι δεν είναι μεταδοτική, ούτε επώδυνη; Η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) μας λέει τι πρέπει να γνωρίζουμε για την ασθένεια.

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας «Δέρμα-Λόγος: Ο δερματολόγος είναι ο ειδικός γιατρός που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο δέρμα», οι ειδικοί δίνουν χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για την λεύκη, καθώς το δέρμα, ειδικά για τους ασθενείς μελεύκη, είναι πιο ευάλωτο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και η αντίληψη σχετικά με την ασθένεια είναι συγκεχυμένη.
Η λεύκη είναι μία

Περισσοτερα